MISTRZOWIE KUCHNI: to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa podkarpackiego.
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 100 kucharzy/kucharek z 70 mikro i małych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.
Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Uczestnicy zwiększą swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik będzie miał możliwość zdania egzaminu czeladniczego.
Oferta szkoleniowa: 48 godzin praktycznych zajęć kucharskich i 32 godzin warsztatów teoretycznych.
Obszar realizacji projektu: województwo podkarpackie
Lider projektu: Fundacja Educare et Servire
Partner projektu: EVACO Sp.zo.o.
Instytucja Pośrednicząca: Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie
Czas realizacji projektu: od 1 czerwiec 2013 do 31 lipiec 2014
Kontakt: biuro@mistrzowiekuchni.com.pl, www.mistrzowie-kuchni.com.pl
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
TRENING SMAKÓW 2 – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej
Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Był to cykl kompetencji stanowiskowych – moduły: zupy, śniadania hotelowe, desery, kuchnia gorąca, kuchnia zimna itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!
Lider Projektu: EVACO Sp z o.o.
Instytucja Pośrednicząca: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie
Lider Projektu: EVACO Sp. z o.o.
Wartość budżetu : 1 037 413,66 zł
Okres realizacji: 1 październik 2012 do 28 luty 2013
Obszar realizacji : województwo małopolskie
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
EUROMANAGER – to cykl bezpłatnych szkoleń i doradztwa z zakresu zarządzania dla kadry kierowniczej z 50 mikro i małych przedsiębiorstw prowadzących działalność w sektorze turystycznym z województwa lubuskiego.
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji z zakresu nowoczesnych metod zarządzania przedsiębiorstwem oraz kompetencji zarządczych (delegowanie, zarządzanie projektami, negocjacje, zarządzanie finansami, zarządzanie ludźmi i inne) u pracowników oraz kadry zarządzającej. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!
Lider Projektu: EVACO Sp z o.o.
Partner: Akademia Kształcenia Europejskiego Krzysztof Kuryłowicz z Jeleniej Góry
Instytucja Pośrednicząca: Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego
Wartość budżetu projektu: 825 422,40 zł
Okres realizacji projektu: 1 maja 2012 – 31 sierpnia 2013
Obszar realizacji: województwo lubuskie
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
TRENING SMAKÓW (Kraków) – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.
Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Był to cykl kompetencji kuchni świata – kuchnie: włoska, śródziemnorska, meksykańska, azjatycka, molekularna, souse vide, francuska, bankietowa itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!
Lider Projektu: EVACO Sp z o.o.
Instytucja Pośrednicząca: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie
Wartość budżetu projektu: 1 103 406,64 zł
Okres realizacji : 2 stycznia 2012 do 28 luty 2013
Obszar realizacji: województwo małopolskie
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego