ARCHIWUM


MISTRZOWIE KUCHNI:  to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa podkarpackiego.

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 100 kucharzy/kucharek z 70 mikro i małych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.

Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Uczestnicy zwiększą swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik będzie miał możliwość zdania egzaminu czeladniczego.

Oferta szkoleniowa: 48 godzin praktycznych zajęć kucharskich i 32 godzin warsztatów teoretycznych.

Obszar realizacji projektu: województwo podkarpackie

Lider projektu: Fundacja Educare et Servire

Partner projektu: EVACO Sp.zo.o.

Instytucja Pośrednicząca:  Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie

Czas realizacji projektu: od 1 czerwiec 2013 do 31 lipiec 2014

Kontakt: biuro@mistrzowiekuchni.com.pl, www.mistrzowie-kuchni.com.pl

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego



trening smakow2

TRENING SMAKÓW 2 – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej

Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Był to cykl kompetencji stanowiskowych – moduły: zupy, śniadania hotelowe, desery, kuchnia gorąca, kuchnia zimna itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!

Lider Projektu: EVACO Sp z o.o.

Instytucja Pośrednicząca:  Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie

Lider Projektu: EVACO Sp. z o.o.

Wartość budżetu : 1 037 413,66 zł

Okres realizacji:  1 październik 2012 do 28 luty 2013

Obszar realizacji : województwo małopolskie

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego



euromenadzer

EUROMANAGER – to cykl bezpłatnych szkoleń i doradztwa z zakresu zarządzania dla kadry kierowniczej z 50 mikro i małych przedsiębiorstw prowadzących działalność w sektorze turystycznym z województwa lubuskiego.

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji z zakresu nowoczesnych metod zarządzania przedsiębiorstwem oraz kompetencji zarządczych (delegowanie, zarządzanie projektami, negocjacje, zarządzanie finansami, zarządzanie ludźmi i inne) u pracowników oraz kadry zarządzającej. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!

Lider Projektu: EVACO Sp z o.o.

Partner: Akademia Kształcenia Europejskiego Krzysztof Kuryłowicz z Jeleniej Góry

Instytucja Pośrednicząca:  Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego

Wartość budżetu projektu: 825 422,40 zł

Okres realizacji projektu: 1 maja 2012 – 31 sierpnia 2013

Obszar realizacji: województwo lubuskie

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego



Trening_Smakow_logo_www

TRENING SMAKÓW (Kraków) – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.

Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Był to cykl kompetencji kuchni świata – kuchnie: włoska, śródziemnorska, meksykańska, azjatycka, molekularna, souse vide, francuska, bankietowa itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!

Lider Projektu: EVACO Sp z o.o.

Instytucja Pośrednicząca:  Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie

Wartość budżetu projektu: 1 103 406,64 zł

Okres realizacji : 2 stycznia 2012 do 28 luty 2013

Obszar realizacji: województwo małopolskie

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego