TRENERZY

 

Współpracujemy ze znakomitymi Mistrzami Kulinarnymi i Trenerami Biznesu.
Łączą oni wieloletnie doświadczenie zawodowe i trenerskie z pasją.

Są wśród nich:

ADAM CHRZĄSTOWSKI
Adam Chrząstowski

Szef kuchni i współwłaściciel restauracji Ed Red w Krakowie.

Wiele lat temu dla gotowania porzucił studia filozoficzne. Swoją karierę zawodową zaczynał w warszawskim Hotelu Bristol, następnie objął stanowisko jednego z szefów kuchni restauracji Hotelu Sheraton w Warszawie. W poszukiwaniu smaku zawędrował aż do odległego Szanghaju, gdzie przez dwa lata pełnił funkcję szefa kuchni restauracji Hunters i Tropicana. Po powrocie, przez 4 lata był asystentem Kurta Schellera w hotelu Rialto, a przez kolejne 7 lat prowadził autorską restaurację Ancora w Krakowie.

Znany widzom Kuchni+ z programów: „Adam po pracy” oraz „Adam w sieci: patenty i triki”. W 2011 roku został wybrany przez MSZ „patronem merytorycznym działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej”. Wyróżnienie to umacnia jego pozycję jako jednego z najlepszych Szefów Kuchni w Polsce.

Od 2014 roku jest Szefem Kuchni w restauracji Ed Red w Krakowie.

Restauracja Ed Red
Restauracja Ed Red na FB
Adam Chrząstowski na FB


MARCIN FILIPKIEWICZ
MARCIN FILIPKIEWICZ

Szef kuchni restauracji Hotelu Copernicus w Krakowie.

Absolwent Zasadniczej Szkoły Gastronomicznej oraz Technikum Gastronomicznego. Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku jako kucharz w restauracji „Twardowski”, następnie pracował w restauracji „Willa Decjusza”, a od 2000 roku kieruje kuchnią pięciogwiazdkowego hotelu Copernicus w Krakowie.

W czerwcu 2002 roku brał udział w organizacji kolacji w Ambasadzie Polski w Budapeszcie, natomiast w sierpniu 2002 roku pomagał przy uroczystym obiedzie dla Papieża Jana Pawła II w Kurii Biskupiej.

W 2012 roku, jako jeden z 12 najlepszych szefów kuchni, uczestniczył w projekcie „Wykwintna Kuchnia Polska” nad którym patronat objęła Pierwsza Dama Polski Pani  Anna Komorowska.

Specjalizuje się w daniach kuchni śródziemnomorskiej oraz nowoczesnej kuchni polskiej.

Restauracja Hotelu Copernicus
Restauracja Hotelu Copernicus na FB
Marcin Filipkiewicz na FB


KRZYSZTOF GAWLIK
KRZYSZTOF GAWLIK

Ukończył szkołę gastronomiczną w Krakowie. Swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał w Hotelu Holiday Inn i Forum, następnie pracował w Restauracji „Rottiseria” w Bassano Del Grappa we Włoszech. W Wiedniu zgłębiał tajniki kuchni żydowskiej w znanej Restauracji „Arche Noach”. Przez kolejne 6 lat pracował w Berlinie, jako z-ca szefa kuchni w restauracji Koszernej, przy siedzibie prezydenta w Judish Gemainde Haus. Doświadczenie zdobywał również w Stanach Zjednoczonych, zarządzając restauracjami „B&B w Copiague”, „Antipasti i Fandango” w Arizonie oraz „The Boardwallk” w Lake George.

Ostatnie lata to dzielenie się nabytą wiedzą, pomoc organizacyjna i uruchamianie nowych obiektów gastronomicznych. Pracuje również jako Ekspert Kulinarny RM Gastro Polska.

Juror i współprowadzący wielu prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Jest członkiem WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz członkiem zarządu Stowarzyszenia Eurotoque Polska.


MIROSŁAW KAŁA
Miroslaw_Kala

Szef kuchni Restauracji „Rosa Private Golf Club”

Edukację rozpoczął w Zawodowym Liceum Gastronomicznym w Częstochowie, a następnie na Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Szefował kuchni restauracji „Rosa Private Golf Club” oraz „Constancja”. Ma również za sobą kilkuletnie doświadczenie w restauracjach w Wielkiej Brytanii – „Little Bay” (Croydon), „The White Hart” (Fyfield), „The Church Green” (Lymm). Specjalizuje się w kuchni francuskiej, włoskiej, molekularnej oraz sous-vide.


 

ARTUR KOCHAŃSKI
ARTUR KOCHAŃSKI

Karierę zawodową rozpoczął w Hotelu Saskim, w kolejnych latach pracował min. jako szef kuchni w takich renomowanych obiektach jak: Crown Piast Hotel & Park, Hotel Centrum**** czy Grand Hotel. Zdobytym na zachodzie doświadczeniem w Hotelu Echternach w Luksemburgu, w hotelu Maria Hof w Bawarii oraz restauracji Stern w Wiedniu, dzieli się dzisiaj z kucharzami w całejPolsce.

Wykładowca w Krakowskiej Szkole Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego, prowadzi warsztaty i szkolenia w tematach: Ekonomia i organizacja Gastronomii oraz Akademia kompetencji – techniki i technologie kulinarne. Rozległą wiedzą oraz doświadczeniem w gastronomii dzieli się uruchamiając nowe obiekty gastronomiczno-hotelarskie. Udziela się także w konkursach kulinarnych, jako współprowadzący lub członek jury. Ekspert, doradca znanej firmy wdrażającej systemy rozliczeń w gospodarce wielomagazynowej dla branży gastronomicznej.

Członek wielu znanych organizacji zawodowych takich, jak Klub Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników.


ROBERT KUREK
ROBERT KUREK

Mistrz cukierniczy, współwłaściciel cukierni RED w Krakowie.

Imponujące doświadczenie zawodowe budował pracując w pracowni cukierniczej Hotelu Cracovia w Krakowie, Cukierni Wiedeńskiej w Hotelu Ambasador w Rzeszowie, restauracji Biblioteka w Warszawie, oraz restauracji Hotelu Copernicus, gdzie z sukcesem tworzył kartę deserów.

Współpracował również z koncernami spożywczymi GELLWE i FOOD CARE, pracując w działach rozwoju produktu.

Obecnie jest współwłaścicielem Cukierni RED w Krakowie, w której może w pełni realizować swoje pomysły i pasje. Jego doświadczenie, niekonwencjonalne i twórcze podejście sprawiają, że dziś wyznacza nowe trendy w polskim cukiernictwie.


SEBASTIAN SCHROM
Sebastian Schrom

Szef kuchni restauracji La Rossa w Oświęcimiu.

Swoją przygodę z kuchnią zaczął w wieku 7 lat. Kiedy inni chłopcy grali w piłkę, on wolał pomagać mamie w kuchni. Jest absolwentem Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekomomiczno- Gastronomicznych w Oświęcimiu. Doświadczenie zdobywał w Irlandii a potem na Słowacji. Po powrocie do Polskie podjął pracę w restauracji „Red House” w Oświęcimiu. Po trzech latach rozpoczął pracę w klubie muzycznym „High Way”, który po paru miesiącach jego ciężkiej pracy zamienił się w jedną z najlepszych restauracji w Oświęcimiu i okolicy – restaurację „La Rossa”.

Sukcesy zawodowe: pięć zwycięstw pod rząd w oświęcimskich półfinałach „ Małopolskiego Festiwalu Smaku” oraz zajęcie trzeciego miejsca w finale ósmej edycji tego konkursu, który odbył się w Krakowie na placu Wolnica. Jednak największym osiągnięciem było wygranie drugiej edycji ogólnopolskiego festiwalu „Smak Pstrąga w Pieninach” w kategorii „profesjonaliści” ale również przyznanie mi wyróżnienia za całokształt podczas trzeciej edycji tegoż to festiwalu.

Poza tym wstąpił do „Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników”, zakwalifikował się do półfinału (12 najlepszych kucharzy w Polsce) siódmej edycji prestiżowego plebiscytu „Kucharz – odkrycie roku 2014”, zajął drugie miejsce w plebiscycie „Smakosz 2014” w kategorii „Najsmaczniejszy lokal gastronomiczny” oraz brał udział w trzeciej polskiej edycji programu Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia w telewizji Polsat, gdzie przeżył przygodę życia.
Specjalizuje się w kuchni fusion. Dużym szacunkiem darzy kuchnię polską, węgierską, a także kuchnię dalekiego wschodu.

Restauracja La Rossa
Restauracja La Rossa na FB
Sebastian Schrom na FB


RAFAŁ TARGOSZ
RAFAŁ TARGOSZ

Szef Kuchni i współwłaściciel restauracji ZaKładka Food&Wine.

Członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni. Swoje doświadczenie zawodowe budował pracując w prestiżowych restauracjach krakowskich (Cyrano de Bergerac, Hotel Pod Różą, Hotel Unicus).Odbył też liczne staże zagraniczne we Francji, Włoszech, a także na Węgrzech. Laureat międzynarodowych konkursów kulinarnych oraz juror krajowych. Wraz z ekipą narodową zdobył brązowy medal na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu oraz na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie.

Współautor kulinarnego albumu „Ugryźć świat”, wydanego przez National Geographic oraz autor licznych artykułów do kulinarnych czasopism i portali gastronomicznych. Kulinarną miłością jego życia jest klasyczna kuchnia francuska. Specjalizuje się również w wykwintnej kuchni polskiej.


MAGDALENA WIŚNIEWSKA
MAGDALENA WIŚNIEWSKA

Ekspert zarządzania i obsługi konsumenta w branży HoReCa.

Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego na Wydziale Zarządzania. Ponadto ukończyła Administrację Publiczną oraz Szkołę Marketingu i Biznesu na Uniwersytecie Jagiellońskim.

Uczestniczy w wielu ambitnych projektach, pracuje dla największych marek. Właścicielka firmy doradczej Tabaka Kulinarna. Trener szkoleniowy, specjalizuje się w zarządzaniu operacyjnym w gastronomi i hotelarstwie.

Prywatnie miłośniczka sportów ekstremalnych, zawodniczka i fanka siatkówki. Docenia każdą chwilę spędzoną z rodziną.


MONIKA BIELKA-VESCOVI
MONIKA BIELKA-VESCOVI

Dyrektor Szkoły Sommelierów w Krakowie, Prezes Stowarzyszenia Kobiety i Wino.

Dyplom sommelierski zdobyła w Denver Kolorado z International Sommelier Guild. Posiada także WSET Advanced Certificate londyńskiej szkoły Wine and Spirit Education Trust.Wykładowca Uniwersytetu Jagiellońskiego na studiach podyplomowych Wiedza o Winie, jak również w Collegium Civitas w Warszawie oraz w Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle.Juror krajowych i międzynarodowych konkursów winiarskich m.in. Enoexpo i Galicja Vitis. Felietonistka, autorka szeregu artykułów w prasie branżowej.

Pisze m. in. dla magazynu Czas Wina. Doświadczony menadżer gastronomii. Prowadziła szereg ekskluzywnych restauracji, min. w pięciogwiazdkowym hotelu grupy Six Senses w Tajlandii, ekologiczną restaurację w Kolorado, czy restaurację Bloom należącą do Fox Restaurant Concepts.


 

KRYSTYNA STANOWSKA
KRYSTYNA STANOWSKA

Doświadczony hotelarz, kierownik Służby Pięter

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego, wydział Marketingu i Zarządzania, kierunek turystyka. W trakcie swojej blisko 30-letniej kariery zawodowej w branży hotelarskiej obejmowała szereg stanowisk kierowniczych oraz dyrektorskich. Pracowała w hotelach sieciowych, takich jak Orbis S.A. (Hotel Wanda), czy Intercontinental Hotel Group (Hotel Expres by Holiday Inn), jak również kierowała hotelami rodzinnymi (Hotel Conrad, Hotel Old Time, Biała Wilczyca).

Doświadczony trener, szczególnie dużo satysfakcji przynoszą jej szkolenia dla pracowników Służby Pięter, w zakresie organizacji, zarządzania oraz profesjonalnej techniki pracy.

Prywatnie zakochana bez pamięci w swojej 2-letniej wnuczce, której poświęca każdą wolną chwilę.


 

OLGA HOŁOGA
OLGA HOŁOGA

Trener, konsultant, kierownik projektów. Magisterium zdobyła na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu im. A. Mickiewicza, w efekcie zainteresowania systemami zarządzania ukończyła Studium Podyplomowe Zarządzanie Projektami w Katedrze Informatyki Ekonomicznej AE w Poznaniu.

Warsztat trenerski i umiejętności pracy z grupą szkoliła w trakcie Studium Socjoterapii  i Treningu Interpersonalnego Krakowskiego Centrum Psychodynamicznego, w latach 2007-2009. Pracuje z przedsiębiorstwami, uczelniami i urzędami, łącząc narzędzia szkoleniowe oraz doradcze w celu usprawnienia działań organizacji oraz wzrostu efektywności funkcjonowania ich najcenniejszego kapitału – zasobów ludzkich.

Wspólnie z EVACO realizuje szkolenia dla branży turystycznej m.in. w zakresie obsługi klienta indywidualnego i korporacyjnego, metodycznego zarządzania projektami, komunikacja w zespole w ramach projektu „Euromenager” w województwie lubuskim, i inne.


 

JAROSŁAW SZCZYGIEŁ
JAROSŁAW SZCZYGIEŁ

Doradca i specjalista w obszarze działań proekologicznych, menager Fundacji Partnerstwo dla Środowiska, specjalista i koordynator edukacyjny ds. projektów Unii Europejskiej. Prezes i Specjalista ds. systemów zarządzania w firmie ISO-TECH.

Jako pierwszy wprowadził i zaimplementował na rynku polskim eko-certyfikat GREEN KEY skierowany specjalnie do przedsiębiorców z sektora turystyki obejmującego swym zakresem takie obszary jak bezpieczeństwo, edukacja ekologiczna i informacja, zarządzanie środowiskowe.

Obecnie pełni rolę koordynatora krajowego certyfikatów GREEN KEY i BLEU FLAG. Jest jednym z doradców CSR Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, świadczącym usługi doradcze w zakresie Społecznej Odpowiedzialności Biznesu dla mikro- małych i średnich przedsiębiorstw. Zdobyte doświadczenie chętnie przekazuje podczas szkoleń.


SEBASTIAN KOPIEC
SEBASTIAN KOPIEC

Trener, doradca i szkoleniowiec

Specjalista z zakresu budowania ekologicznej marki produktu, tworzenia wizerunku EKO przedsiębiorstwa oraz budowania strategii firmy poprzez tworzenie spójnego marketingowego przekazu. Specjalista ds. projektów europejskich, kierownik w projekcie „Trening Smaków”.

Szkolił min. z zakresu Ekologii w kuchni, marketingu i PR-u w sektorze turystycznym oraz doradzał przedstawicielom mikro-małych i średnich przedsiębiorstw w budowania pozycji przedsiębiorstwa  w sieci. Swoje doświadczenie budował realizując projekty marketingowe oceniając zarazem ich szanse poprzez analizę i badania rynku dotyczącego sprzedaży.

Tworzył od podstaw wizerunek firmy dbając o spójny przekaz.


JANUSZ WALA
JANUSZ WALA

Ekspert ds. marketingu internetowego i Public Relations

Przedsiębiorca, prowadzi firmę zajmującą się reklamą internetową, szkoleniami i doradztwem marketingowym. Doradza hotelom, restauracjom i innym firmom.

Od 2010 roku czynnie zajmuje się networkingiem w ramach międzynarodowej organizacji BNI gdzie obecnie zajmuje się mentoringiem i szkoleniami.  W latach 2011-2013 prezes największych krakowskich grup BNI Prowadzi liczne szkolenia z reklamy internetowej, marketingu,  PR i sprzedaży.

Czynnie uprawia autorską dyscyplinę sportu River Cross.