SZKOLENIA

 

EVACO – SZKOLENIA i ROZWÓJ

Od wielu lat zajmujemy się szkoleniami i doradztwem. Jesteśmy zawsze otwarci na nowe obszary oraz branże, śledząc na bieżąco z dynamiczne zmiany zachodzące na rynku. Swoją ofertę kierujemy przede wszystkim do mikro, małych i średnich przedsiębiorców z sektora turystyki. Dotychczas z naszych usług skorzystało ponad 1500 osób. Nawiązaliśmy współpracę z przeszło 400 przedsiębiorstwami. Przeprowadziliśmy setki tysięcy godzin specjalistycznych szkoleń. Ponad 2000 godzin instruktażu i doradztwa z zakresu obsługi sprzętu gastronomicznego, a także ponad 1400 godzin doradztwa technicznego, w tym doradztwa dotyczącego wykorzystania EKOROZWIĄZAŃ w gastronomii.

Wieloletnie doświadczenie i znajomość branży HORECA pozwalają nam budować ofertę odpowiadającą na najbardziej aktualne potrzeby właścicieli i pracowników mikro, małych i średnich firm z sektora turystyki. W ostatnich latach pozyskaliśmy i zrealizowaliśmy 10 własnych projektów szkoleniowo-doradczych dofinansowanych z Unii Europejskiej, skierowanych do branży HORECA. Wspieranie rozwoju tej branży to nasza misja.

Nasze szkolenia to przede wszystkim praktyka!

SZKOLENIA KUCHARSKIE

Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę skierowaną do zawodowych kucharzy, osób zarządzających gastronomią oraz wszystkich chcących podnieść swoje kwalifikacje w następujących obszarach:

szkolenia stanowiskowe i tematyczne dla profesjonalistów:

  • Innowacyjne techniki gotowania- kuchnia molekularna, sous vide, confit
  • kuchnie świata- włoska, francuska, meksykańska, węgierska, azjatycka i inne
  • nowoczesna kuchnia polska
  • technologia gastronomiczna- zupy, sosy, mięsa, ryby, owoce morza, desery i inne
  • oryginalne metody zdobienia potraw z elementami carvingu

 

Zarządzanie gastronomią

  • planowanie i przygotowanie produkcji gastronomicznej
  • rozliczenie kosztów surowcowych metodą food cost
  • wykorzystanie nowoczesnego sprzętu gastronomicznego
  • marketing i PR w gastronomii
  • wdrażanie wymogów higieny żywności i HACCP
  • zarządzanie zespołem kucharskim, skuteczne praca w zespole, zarządzanie czasem

 

DORADZTWO

W obecnych czasach zarządzanie gastronomią wymaga zarówno zaawansowanej wiedzy zawodowej i wysoko rozwiniętych kompetencji menedżerskich, jak również skutecznej kontroli i podejmowania trafnych decyzji.

Wspieramy naszych klientów w następujących obszarach:

  • wyposażenie kuchni
  • food cost
  • opracowanie karty dań
  • ocena kompetencji pracowników
  • marketing i PR w gastronomii
  • budowa systemu zarządzania zasobami

 

Każdy projekt doradczy przygotowujemy w oparciu o indywidualne potrzeby i oczekiwania klienta.

POMAGAMY POZYSKAĆ FUNDUSZE UNIJNE

Jeśli planują Państwo budowę lub modernizację restauracji, hotelu czy innego obiektu usługowego to warto wiedzieć, że alternatywnym źródłem finansowania Państwa inwestycji mogą stać się fundusze unijne. Nasza oferta obejmuje całość procesu aplikacyjnego- od doradztwa przez zaplanowanie inwestycji i wybór właściwego wniosku, aż po jego staranne przygotowanie, pomoc w realizacji oraz rozliczenie dotacji.

OFERUJEMY RÓWNIEŻ

  • szkolenia z zakresu zarządzania: zarządzanie eventami/ projektami, zarządzanie operacyjne lokalem, zarządzanie personelem, zarządzanie zespołem, zarządzanie kosztami, profesjonalna obsługa klienta
  • szkolenia z zakresu informatyki: edytory tekstu (np. Open office), edytory grafiki (np. Corel), arkusze kalkulacyjne (np. MS EXCEL), programy projektowe (np. Auto CAD), projektowanie i zarządzanie stroną internetową oraz administrowanie systemami operacyjnymi Linux, Unix, Windows
  • szkolenia kucharskie dla amatorów/ hobbystów: podstawy gotowania, wybrane kuchnie świata
  • szkolenia kulinarne jako forma spotkania integracyjnego dla zespołów, firm różnych branż.

 

Każdemu klientowi dajemy możliwość przygotowania zindywidualizowanej oferty, dostosowanej do specyficznych potrzeb i oczekiwań. zachęcamy do bezpośredniego kontaktu!


 

KADRA TRENERSKA

Współpracujemy ze znakomitymi Trenerami Biznesu i Mistrzami Kulinarnymi. Łączą oni wieloletnie doświadczenie zawodowe i trenerskie z pasją. Wśród nich są min.: Adam Chrząstowski, Rafał Targosz, Krzysztof Gawlik, Robert Kurek, Paweł Nowak, Aneta Watemborska.

NASZE ZAPLECZE SZKOLENIOWE

Z dumą prezentujemy nasze profesjonalne zaplecze szkoleniowe. Zarówno nasza siedziba w Krakowie jak i Sosnowcu posiada własną, wielostanowiskową kuchnię, zaopatrzoną w najnowocześniejsze urządzenia gastronomiczne oraz przestronną klimatyzowaną salę konferencyjną z pełnym wyposażeniem multimedialnym. Oba pomieszczenia wykorzystujemy na potrzeby szkoleniowe oraz wynajmujemy na różnego rodzaju pokazy i warsztaty kulinarne.